Данія передасть Україні всю свою артилерію

Данія вирішила передати Україні всю свою артилерію.

Про це 17 лютого заявила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен під час виступу на 7-му Українському ланчі в Мюнхені, організованому Фондом Віктора Пінчука, повідомляє Укрінформ.

Прем’єрка наголосила, що в дискусіях на Мюнхенській безпековій конференції недостатньо проступає невідкладність передачі Україні тих озброєнь, які їй потрібні зараз, і закликала європейські країни передати Україні боєприпаси та системи ППО.

“Україна у нас просить боєприпаси і артилерію зараз. Ми, Данія, вирішили передати Україні всю свою артилерію. Тому вибачте, друзі, в Європі є військове обладнання, це питання не лише виробництва. У нас є зброя, боєприпаси, системи ППО, які ми поки що не використовуємо. Їх треба передати Україні”, — зазначила вона.

Окрім цього, Фредеріксен наголосила, що незалежно від того, що наразі відбувається в США, Європа сама повинна нести відповідальність за себе і свою безпеку.

“Нам треба робити більше”, — підкреслила вона.

Читайте також:
Чехія знайшла 800 тисяч снарядів для України й може переправити їх за кілька тижнів, але є умова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна