Укрзалізниця виводить на колії ще чотири санітарні вагони для ЗСУ

“Укрзалізниця” виведе на колії додаткові чотири вагони для потреб Збройних сил України. Ними евакуйовуватимуть поранених та травмованих бійців до тилових госпіталів.

Про це повідомило Міністерство оборони в п’ятницю, 16 лютого.

У відомстві зазначають, що нові вагони переобладнали із пасажирських. У них є все необхідне для надання медичної допомоги пораненим під час евакуації.

«Кисневі концентратори, монітори пацієнтів, медичні пульсоксиметри, шприцеві насоси допоможуть забезпечити безперервне лікування поранених під час евакуації», — представниця «Кола» Ірина Солошенко.

У Міноборони наголошують, що у вагонах продумані всі деталі: від з одягу для поранених та інструментарію для психологічного розвантаження до автономної системи електроподачі.

Загалом від березня 2022 року «Укрзалізниця» надала 62 медичні вагони. До кінця 2024 року обіцяють переобладнати ще вісім.

Медичне обладнання для санітарних вагонів передав Благодійний фонд «Коло».

Читайте також:
У Дніпрі затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.