Один з найбільших на півдні України театрів отримав ушкодження через нічні обстріли РФ

Уночі російські війська обстріляли Херсонський обласний музично-драматичний театр імені Куліша.

Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики.

“Цей театр – один з найбільших на півдні України та головна театральна сцена Херсонської області. Майже відразу після звільнення міста з окупації директор театру Олександр Книга відновив роботу в безпечному підвальному приміщенні – артхабі в укритті”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що внаслідок обстрілу в будівлі було вибито 36 вікон.

“Черговий злочин країни терориста не тільки проти людей, але і проти культури нашої країни. Це злочини, на які не можна закривати очі та не можна забути”, – підсумували в міністерстві.

За даними Мінкульту, унаслідок повномасштабного вторгнення Росії  станом на кінець січня 2024 року збитків зазнали 1938 об’єктів культурної інфраструктури. З них 314 – знищені. Окрім того, через російську агресію в Україні постраждали 902 пам’ятки культурної спадщини.

Читайте також:
Театр ушанував пам’ять Маестро. Диригент Костянтин Старовицький загинув у лавах ЗСУ на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.