У Румунії піднімали F-16 через нічну дронову атаку РФ на Одещину

У Румунії оголошували попередження для населення прикордонних населених пунктів і піднімали винищувачі F-16 під час атаки російських “шахедів” по Одещині в ніч на 10 лютого

Про це заявило румунське міністерство національної оборони, передає “Європейська правда”.

Повітряну тривогу Генеральна інспекція з надзвичайних ситуацій Румунії оголосила в повітах Тулча і Галац, що межують із Одеською областю. Жителям повітів до 01:00 за місцевим часом розіслали сповіщення RO-Alert, яке тривало до майже 3-ої ночі. Тривога повторилась о 05:00 і тривала до 06:20.

А з військово-повітряної бази Фетешті в обох випадках піднімали літаки F-16 Військово-повітряних сил Туреччини “для виконання пошукових місій у національному повітряному просторі в цій ситуації”.

У румунському оборонному відомстві заявили, що під час тривог не зафіксували жодного порушення румунського повітряного простору, але про всяк випадок додатково перевіряють місцевість у Тулчі.

“Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки, здійснені Російською Федерацією на об’єкти та елементи цивільної інфраструктури в українських дунайських портах. Ці атаки є невиправданими і серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Росіяни тричі за ніч атакували Одещину дронами: Кіпер розповів про наслідки обстрілу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.