Генерала Павлюка звільнили з посади першого заступника міністра оборони – для нового призначення

Кабінет Міністрів 10 лютого ухвалив рішення про звільнення Олександра Павлюка з посади першого заступника міністра оборони України.

Про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він зазначив, що звільнення було у звʼязку із переходом Павлюка на іншу посаду.

Раніше йшлося про те, що генерал-лейтенант Павлюк буде призначений командувачем Сухопутних військ (замість Олександра Сирського, що став головкомом).

Нагадаємо, Герой України, генерал-лейтенант Олександр Павлюк був призначений на посаду першого заступника міністра оборони України 14 лютого 2023 року. Доти – на початок повномасштабної війни – він очолював операцію об’єднаних сил на Сході. Надалі був головою Київської ОДА, забезпечуючи оборону столиці. (березень—травень 2022).

Перестановки в ЗСУ

8 лютого головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний повідомив про зустріч із президентом Володимиром Зеленським, яка призведе до кадрових змін на чолі війська. Про цю зустріч повідомив також Зеленський, акцентувавши на “оновленні” керівництва ЗСУ.

Міністр оборони Рустем Умєров пояснив: було ухвалено рішення про необхідність зміни керівництва Збройних Сил України.

Президент Володимир Зеленський у зверненні заявив про призначення головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського, який досі командував Сухопутними військами і ОСУВ “Хортиця”.

9 лютого Зеленський призначив новим начальником  Генерального штабу ЗСУ Анатолія Баргилевича  замість Сергія Шаптали. До цього Баргилевич очолював Сили територіальної оборони.

Читайте також:
Президент вніс зміни в склад РНБО і Ставки Верховного Головнокомандувача

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна