Нічна атака “шахедами”: в Одесі пошкоджено багатоповерхівку і навчальний заклад. У Миколаєві горіли підприємство і будинок, а на Вінниччині – об’єкт інфраструктури

У ніч на 8 лютого російські війська атакували Україну “шахедами”. Понад 5 годин тривала дронова атака по півдню, окупанти спрямували БПЛА з акваторії Чорного моря та тимчасово окупованої Херсонщини на 3 регіони.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім та голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Росіяни поцілили по цивільній інфраструктурі Одеси. Ударом ворожого безпілотника пошкоджено недобудовану багатоповерхівку, вибито скління. Також зафіксовано пошкодження будівлі навчального закладу – пробитий дах перекриття, вибиті вікна. Люди не постраждали. Підрозділи ППО результативно відпрацювали по переважній більшості ворожих цілей.

Згодом Сили оборони уточнили, що внаслідок дронової атаки по Одесі постраждали двоє патрульних поліцейських, які прямували на місце влучання для надання допомоги громадянам. Під час повторного вибуху вони отримали мінно-вибухові травми. Госпіталізовані, їхній стан стабільний.

У Миколаєві – влучання по цивільній інфраструктурі. Пошкоджено житлові будинки, промисловий об’єкт та спортивно-оздоровчий комплекс. Виникла пожежу, яку вже оперативно ліквідували фахівці ДСНС. Інформації про постраждалих не надходило.

За даними Кіма, внаслідок влучань “шахедів” сталося займання на території промислового підприємства та приватного будинку.

На Вінниччині уламками збитих БПЛА спричинено пожежу на одному з інфраструктурних об’єктів. Вогонь вдалося локалізувати. Вогнеборці завершують роботи з ліквідації. Постраждалих немає.

“10 дронів підрозділам протиповітряної оборони вдалось знищити: 5 – на Одещині, 3 – на Миколаївщині, 2 – на Вінниччині”, – інформують Сили оборони півдня.

Читайте також:
У Києві завершили ліквідацію наслідків ракетної атаки РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна