Росія вербує найманців у Сирії для війни в Україні, – ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що держава-агресор Росія набирає найманців у Сирії для участі у бойових діях проти України.

Про це відомство повідомило у середу, 7 лютого.

Підготовка відбувається на сирійській території неподалік міста Алеппо та аеродрому Kuweires.

Перша партія – близько 1000 найманців – проходить вишкіл з акцентом на ведення бойових дій у міській забудові.

Після завершення вишколу сирійських найманців доправлять на авіабазу Хмеймім, а звідти – на територію РФ. Після прибуття їм видають російські паспорти, а потім мобілізують до окупаційної армії.

На відео зафіксована частина сирійців з російськими паспортами, виготовленими за 5 днів.

“Рекрутинг чоловічого населення у Сирії, де панує розруха і злидні ― зокрема й через участь росії у війні на території арабської республіки, москва реалізує через туристичні фірми. Сирійцям спершу обіцяють роботу охоронців на нафтопереробних об’єктах в Якутії, а потім заманюють на «більш високооплачувану роботу» до Бурятії. В місті Улан-Уде паспортизованих найманців чекає мобілізація до складу 5-ї окремої гвардійської танкової бригади зс рф (в/ч 46108) та подальша участь у бойових діях в Україні”, – йдеться в повідомленні.

ГУР зауважує, що рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів.

Читайте також:
Непал припиняє видавати дозволи на роботу в РФ через вербування своїх солдатів на війну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна