“Трибуна героїв” порахувала, скільки ультрас загинули у війні за Україну

Станом на 1 лютого 2024 року на війні з Росією загинуло 227 футбольних фанатів, тільки у 2023 році футбольна родина втратила 73 вболівальники.

Такою є статистика фонду “Трибуна героїв”, яку оприлюднили у вівторок, 6 лютого, передає “Футбол24”.

Найбільше серед загиблих ультрас представників київського “Динамо” – 39 осіб. Також 25 фанатів вболівали за харківський “Металіст”, ще 16 представляли “Кривбас”.

Також відомо, що всього за півтора року роботи фонд “Трибуна Героїв” виплатив сім’ям загиблих воїнів 21 035 000 гривень щомісячної допомоги. Зараз в програмі фонду перебуває 176 родин. Зазначимо, що у 2022 році фонд виплатив сім’ям 4 470 000 гривень, а у 2023-му сума виплат становила 15 240 000 гривень. Також частина сімей або перебувають на етапі оформлення документів, або відмовились від допомоги, або отримали допомогу від держави.

У фонді підкреслюють, що допомагають сім’ям не лише матеріально, а й юридично. Так, команда “Трибуни Героїв” надає юридичну підтримку в оформленні державної допомоги – на січень 2024 року за допомогою фонду підтримку отримали 22 родини на загальну суму 330 000 000 гривень.

Вшанування пам’яті загиблих воїнів та психологічна підтримка членів їхніх сімей – теж фокус роботи фонду. Так, за 2022-й та 2023-й роки було знято та випущено 11 фільмів про історії загиблих фанатів.

Окремим напрямом роботи фонду є зустрічі родин загиблих фанатів із зірками українського футболу. У “Трибуні героїв” зазначають, що для родин дуже важливо бачити підтримку і відчувати, що вони не самі у важкий для себе час. Так, за час роботи фонду було проведено 6 таких зустрічей:

  •  з Андрієм Шевченком у Києві
  • з Сергієм Ребровим у Києві
  • з легендами Металіста та Металіста 1925 у Харкові
  •  з ФК Карпати
  • з головними футбольними журналістами на базі UCSA
  • з зірками ФК Динамо – Сергієм Сидорчуком і Георгієм Бущаном

Читайте також:
Рятував побратима: на фронті загинув ультрас “Динамо” Дмитро Іванов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна