Оновлений законопроєкт про мобілізацію пройде профільний комітет уже наступного тижня, — нардеп

Оновлений законопроєкт про мобілізацію може пройти комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки вже наступного тижня.

Про це заявив заступник голови відповідного парламентського комітету Єгор Чернєв в ефірі телемарафону “Єдині новини” 4 лютого.

“Я думаю, що комітету зараз вже не дуже багато часу буде потрібно, тому що ми в принципі з першою редакцією детально ознайомилися. Зараз ми пройдемося по тому, що було змінено у порівнянні з першою редакцією. Я сподіваюсь, що за одне — два засідання ми пройдемо це питання”, — зазначив нардеп.

За його словами, на засідання комітету хочуть запросити представників Міністерства оборони, які є авторами законопроєкту, адже є питання навіть до цієї версії. Зокрема, комітет потребує роз’яснення щодо реалізації отримання повістки в електронному кабінеті військовозобов’язаного, а також необхідності призивати чоловіків, які зайняті доглядом за людьми з інвалідністю.

Після розгляду законопроєкту комітет з нацбезпеки ухвалить рішення щодо його направлення на розгляд Верховної Ради або ж доопрацювання в комітеті.

“Подивимося, я думаю, що наступного тижня комітет цей законопроєкт пройде”, — зазначив Чернєв.

Читайте також:
Ні справедливості, ні мобілізації: аналіз кастрованого законопроєкту від Євгена Дикого

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна