Квартира, земля, санаторій та садиба: суд арештував майно ексрегіонала Царьова на майже пів мільярда гривень

Суд арештував нерухомість колишнього народного депутата України, члена “Партії регіонів” Олега Царьова, який причетний до фінансування збройної агресії РФ.

Про це в п’ятницю, 2 лютого, повідомляє пресцентр СБУ та офіс генпрокурора.

Згідно з рішенням суду арештовано:

  • квартиру у центральній частині Дніпра;
  • земельну ділянку на Київщині площею 0,15 га;
  • два майнові комплекси у Ялті — санаторій “Кірова” та музей “Садиба княгині Барятинської”, де наразі проживає Царьов.

Загальна вартість арештованої нерухомості ексрегіонала становить 460,6 млн грн.

Блокування активів фігуранта дозволить запобігти їхній перереєстрації на підставних осіб для уникнення подальшої конфіскації майна.

За даними слідства, після захоплення українського півострова Царьов переоформив свій кримський санаторій відповідно до законодавства РФ.

Таким чином він регулярно сплачує гроші з рекреаційного бізнесу до бюджету країни-агресора у вигляді “податків”.

Крім того, Царьов уклав договір з підрозділом Росгвардії на монтаж та обслуговування технічних засобів охорони двох кримських об’єктів екснардепа.

Гроші за такі послуги колишній регіонал сплачує безпосередньо на банківські рахунки окупаційного угруповання РФ, яке дислокується на тимчасово захопленому півострові.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки додатково повідомили Царьову про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України).

Раніше СБУ кваліфікувала злочинні дії фігуранта за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Читайте також:
Зеленський затвердив санкції проти Азарова, Царьова, Табачника та інших

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна