На Буковині голова ВЛК визнала свого чоловіка непридатним до військової служби – прийшла поліція

У Чернівецькій області голова військово-лікарської комісії отримала адмінпротоколи про корупцію за те, що визнала свого чоловіка непридатним до служби.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції у четвер, 1 лютого.

Зазначається, що жінка очолювала ВЛК при районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

У поліції зазначають, що підписання нею довідку про непридатність власного чоловіка до служби з подальшим його зняттям із військового облік є порушенням вимоги антикорупційного законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. 1 та ч. 2 ст. 172−7 КК про адміністративні правопорушення).

Повідомляється, що згідно з законом про запобігання корупції, через те, що чоловік фігурантки належить до категорії близьких осіб, вона повинна була повідомити членів комісії про наявність у неї конфлікту інтересів та не підписувати відповідні документи.

За вчинене правопорушення передбачений штраф від 1700 до 6800 гривень.

Читайте також:
СБУ викрила 4 схеми “ухилянтів”: серед затриманих – посадовець ВЛК та ділки, які ховали “клієнтів” у таксі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна