“Івановєц” на дні: специ ГУР знищили ракетний катер ЧФ РФ. ВІДЕО

У ніч із 31 січня на 1 лютого воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер “Івановєц” Чорноморського флоту РФ.

Про це розвідка повідомила у четвер.

Операція стала можливою за підтримки Міністерство цифрової трансформації України та платформи United24. Російське судно перебувало на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму.

“Унаслідок низки прямих влучань у корпус ворожий корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом ― “Івановєц” дав крен на корму і затонув”, – розповіли в ГУР.

Вартість втраченого державою-агресором корабля становить орієнтовно 60-70 мільйонів доларів. Пошуково-рятувальна операція російських окупантів на Донузлаві, згідно з попередньою інформацією, успіху не мала.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна