На фронті загинув актор Володимир Федінчук

На фронті загинув актор Рівненського академічного українського музично-драматичного театру Володимир Федічук.

Про це в неділю, 28 січня, повідомив директор-художній керівник театру Володимир Петрів.

“Поцілований Богом талановитий актор з блискучим творчим майбутнім. “Якщо не я, то хто?”, сказав ти і став на захист Батьківщини. Догорав 2023. Ти зустрів 2024-ий “на нулі”. Ти писав, що знаєш запах бою, що понад тиждень не вилазив з окопу, що бачив, як побратимів посікло осколками, а потім сам відчув біль в скаліченій руці. І раптом Ти зник. Зв’язок обірвався, але надія жила. А потім звістка:тебе більше немає з нами. Ти загинув, як герой. В бою. Володю, бракує слів. Лиш низький уклін і безкінечна шана”, — написав він.

Герой загинув 22 січня 2024 року в боях під Михайлівкою Донецької області.

За інформацією, опублікованою на сайті обласного драмтеатру, Володимир Федінчук у 2012 році закінчив  Теребовлянське вище училище культури,  у 2015  — Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю “Театральне мистецтво”.  З 2011 працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театру. У Рівненському театрі — з 2016 року. Зіграв у виставах “Калігула”, “Маруся Чурай”, “Моя чарівна леді”, “Енеїда” та інших.

Читайте також:
Рятував побратима: на фронті загинув ультрас “Динамо” Дмитро Іванов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна