Прикордонники виловили з Тиси ухилянта. Ще двоє — намагалися втекти до Румунії на таксі

Прикордонники затримали сімох чоловіків, які незаконно намагалися перетнути державний кордон.

Про це в суботу, 27 січня, повідомили в Державній прикордонній службі України.

Зокрема, два ухилянти намагалися виїхати до Румунії на таксі.

“Місцевий таксист віз двох “клієнтів”, котрі заплатили по дві тисячі євро за незаконний перетин кордону. Їхніми діями дистанційно керував організатор схеми, допоки прикордонники не зупинили автівку. Особу організатора встановлено, вживаються заходи з його затримання. Водію загрожує кримінальна, а пасажирам — адміністративна відповідальність”, — розповіли в ДПСУ.

Ще четверо порушників на Закарпатті намагалися незаконно перетнути кордон пішки. Їхні наміри викрили оперативники Мукачівського прикордонного загону. На затриманих оформили адмінпротоколи.

Ще одного ухилянта прикордонники витягли з Тиси — він намагався вплав досягти угорського берега. За словами прикордонників, він самостійно проклав маршрут до Угорщини за допомогою навігаційного додатка.

“Однак він не врахував, що Тиса досить небезпечна. Стрімка течія збила його з ніг та понесла у невідомому напрямку. Все, що зміг зробити молодик, – вхопитися за гілля на березі річки та викликати рятувальні служби. Прикордонники допомогли вибратися чоловіку з води, доставили у підрозділ та зігріли”, — розповіли в ДПСУ.

Читайте також: 
​У Києві затримали лікаря швидкої, який за $9 тисяч обіцяв фіктивні документи для ухилянтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.