Зеленський обговорив з лідеркою Словенії “формулу миру” та оборонні потреби

Президент Володимир Зеленський 25 січня провів телефонну розмову з президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар.

Про це глава держави розповів у Telegram.

“Привітав Словенію з початком непостійного членства в Раді Безпеки ООН. Сподіваюся, словенська делегація матиме сильний голос на підтримку України”, – написав він.

Лідери обговорили співпрацю в межах “формули миру”. Зеленський висловив вдячність за участь словенського представника у 4-й зустрічі на рівні радників у Давосі, а також запросив Словенію бути серед учасників першого Глобального саміту миру.

Президент відзначив приєднання Словенії до вільнюської декларації G7 і обговорив про початок роботи над двостороннім документом щодо безпекових гарантій у межах цієї декларації.

“Розповів колезі про актуальні оборонні потреби України та подякував за надану оборонну й гуманітарну підтримку. Словенія взяла участь у створенні реабілітаційних центрів у Харкові й на Житомирщині, а також у реконструкції лікарні в Ізюмі”, – резюмував глава держави.

Читайте також:
Зеленський переговорив із Шольцом: які акценти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.