В Україні розробили портативний РЕБ, що глушить російські FPV-дрони

Учасники кластера Brave1 розробили систему AD Counter FPV, що блокує радіочастоти для російських FPV-дронів.

Про це 23 січня розповів віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Система генерує білий шум у радіочастотному діапазоні 850–940 МГц, і FPV-дрон втрачає звʼязок з оператором і стає некерованим. Радіус роботи — від 250 метрів, якщо відстань між дроном та оператором дрона — 3 000 м. Система швидко починає працювати після увімкнення, їй для цього потрібно не більше 0,5 секунди.

“Обладнання вже активно використовують українські військові. Вони називають AD Counter FPV одним з найякісніших портативних РЕБ. Одна з переваг системи — вона легка, без акумулятора важить 3 кг, а ще в неї є тринога, тому її зручно встановлювати на машини”, – зазначив Федоров.

За запитом військових розробники створили ще одну модифікацію AD Counter FPV — у формі рюкзака. Її також активно використовують військові, і вона зарекомендувала себе як незамінна річ, заявляє урядовець.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.