Резніков повертається до адвокатської практики

Колишньому міністру оборони України Олексію Резнікову поновили право на заняття адвокатською діяльністю на підставі його заяви.

Про це повідомили у Національній асоціації адвокатів України.

Як зазначається, Олексій Резніков зупинив право на заняття адвокатською діяльністю в березні 2020 року, одразу після призначення на посаду віцепрем’єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

3 листопада 2021 року Верховна Рада звільнила його з посади віцепрем’єра, а наступного дня призначила на посаду міністра оборони України. 5 вересня 2023 року парламент прийняв відставку Резнікова із цієї посади.

Ексміністр отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній КДКА. До роботи в уряді він працював у юридичних фірмах і адвокатських об’єднаннях.

У 2004 році Резніков одним із представників Віктора Ющенка у Верховному Суді у справі про визнання виборів президента недійсними через численні фальсифікації, коли ЦВК оголосила переможцем Януковича (справа «Ющенко проти ЦВК»). Того самого року був адвокатом в іншій резонансній справі — про приватизацію «Криворіжсталі», де Резніков захищав інтереси компанії Пінчука та Ахметова.

Згодом Резніков був депутатом Київської міськради, заступником голови КМДА. Зокрема, відповідав за організацію в Києві «Євробачення» та фіналу Ліги чемпіонів.

Читайте також:
Резніков залишає посаду – виступив із прощальним підсумковим зверненням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна