Румунські фермери і надалі блокують два КПП на кордоні з Україною, попри угоду з урядом

Румунські фермери продовжують часткове блокування руху вантажівок поблизу пунктів пропуску на кордоні з Україною “Сірет” та “Вікову-де-Сус”.

Про це повідомив помічник начальника Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв, пише “Укрінформ”.

“Біля пункту пропуску “Сірет”, що навпроти нашого переходу “Порубне”, блокування вантажівок триває уже третю добу поспіль. Але буквально годинку тому з румунського боку пропустили до нас першу партію із 10 вантажних автомобілів. На виїзд з України поки вантажівки не оформляють через блокування”, – зазначив він.

Блокування руху вантажівок цієї ночі не припинялося і в пункті пропуску “Вікову-де-Сус”, що навпроти “Красноїльська”. Станом на 12:30 середи у “живій” черзі на виїзд з України біля пункту пропуску “Красноїльськ” стояло близько 60 вантажних автомобілів.

Водночас в електронній черзі на виїзд з України через пункт пропуску “Порубне” вже зареєструвалися понад 1100 вантажівок.

Нагадаємо, 16 січня міністерство сільського господарства Румунії та представники основних сільськогосподарських організацій у понеділок досягли угоди, в результаті якої були задоволені кілька вимог фермерів, які протестували протягом шести днів та блокували кордон з Україною.

Читайте також:
Поляки повністю зняли блокаду кордону з Україною: відновлено рух вантажівок через “Ягодин-Дорогуськ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна