Зеленський прибув до Швейцарії на зустріч з лідерами і Давоський форум

Президент Володимир Зеленський 15 січня прибув з офіційним візитом до Швейцарії, де зустрінеться з лідерами країни та візьме участь у Давоському форумі.

Про це він розповів у Telegram.

У Берні глава держави проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій та президенткою Швейцарії Віолою Амхерд.

“Подякую за принципову підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. Вірю, що участь Швейцарії у Формулі миру та її відповідний досвід допоможуть наблизити справедливий мир на основі нашого бачення”, – зазначив український лідер.

Зеленський під час візиту також обговорить повернення викрадених дітей, санкції та пошук механізмів для використання заморожених російських активів. А також співпрацю щодо гуманітарного розмінування, фінансової підтримки та відбудови України.

“У Давосі проведу важливі двосторонні зустрічі з представниками ЄС і НАТО, щоб підтримати динаміку нашої євроатлантичної інтеграції, а також із лідерами держав та великих бізнесів, щоб посилити оборонну та економічну стійкість України”, – резюмував президент.

Читайте також:
Зеленський прибув з візитом до Латвії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна