Сунак – з візитом у Києві

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак прибув з візитом до Києва. Очікується, що він зустрінеться з лідером України Володимиром Зеленським.

Про це п’ятницю, 12 січня, повідомив сам Сунак у твітері.

“Я в Україна, щоб передати просте повідомлення. Наша підтримка не закінчиться і не послабиться. Усім українцям – Британія з вами, скільки знадобиться”, – написав він у мережі.

Сунак також опублікував фото з української столиці.

У Києві він оголосить про надання Україні 2,5 млрд фунтів (понад 3 млрд доларів) військової підтримки протягом наступного фінансового року.

Пакет допомоги, передбачений на наступний фінансовий рік, який стартує у квітні, включатиме ракети великої дальності, засоби протиповітряної оборони та артилерійські снаряди. Близько 200 млн фунтів стерлінгів буде витрачено на безпілотники, зокрема розвідувальні, ударні та морські дрони дальньої дії.

Це буде найбільша поставка безпілотників в Україну з будь-якої країни.

Також буде підписана угода про двосторонні “гарантії безпеки” для України з боку Британії

Читайте також:
Посилення ППО і далекобійних спроможностей ЗСУ: Зеленський переговорив із Сунаком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна