Ріші Сунак виступив у Верховній Раді України. ВІДЕО

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак виступив з промовою у Верховній Раді України.

Про це повідомили народні депутати у п’ятницю, 12 січня.

Як зазначив Ярослав Железняк, Сунак пригадав, що вперше в Україні був 10 років тому, коли відбувалась Революція гідності, і бачить, що народ України досі хоче реалізувати свої мрії.

«Путін має зрозуміти, що жодна армія не може перемогти вільних людей — і тому Україна має перемогти. Він зараз вже дійшов до того має принижуватися просити зброю в Ірану та Північної Кореї», — цитує слова Сунака Железняк.

Ріші Сунак оголосив, що Україна та Велика Британія підписали нове партнерство, яке побудує нове майбутнє для України.

За словами депутатів, британський прем’єр пообіцяв допомогти Україні перемогти у війні. Так, Велика Британія надасть Україні 2,5 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги у 2024–2025 роках, що на 200 мільйонів фунтів стерлінгів більше, ніж у попередні два роки.

Утім, Сунак зазначив, що найкращий варіант допомоги — допомогти розвитку української військової промисловості. З гранту на 200 млн фунтів розпочнуть виробництво дронів як в Україні, так і за межами країни на потреби Сил оборони.

Як писала “Новинарня“, на зустрічі у Києві в п’ятницю британський прем’єр Ріші Сунак і президент України Володимир Зеленський підписали двосторонню безпекову угоду.
Безпекові зобов’язання Великої Британії за цим документом діятимуть до вступу України в НАТО. У разі вступу України в Альянс до закінчення терміну угоди, дія безпекових зобов’язань завершиться і буде інкорпорована в систему НАТО.

Читайте також:
Британія оголосила про найбільший пакет допомоги для України від початку війни – 2,5 млрд фунтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна