Кабмін виділив Міноборони ще 2,5 млрд грн на фортифікаційні споруди

Кабінет міністрів виділив понад 2,6 мільярдів гривень з резервного фонду державного бюджету на зміцнення обороноздатності держави.

Про це 12 січня повідомляє Міністерство економіки.

За ці кошти будуть збудовані військові інженерно-технічні та фортифікаційні споруди, здійснене додаткове фортифікаційне облаштування оборонних рубежів та посилений захист кордону.

Одним з рішень Міністерству оборони виділяється з резервного фонду державного бюджету 2,49 млрд гривень.

З них на:

  • обладнання оборонних рубежів – 1,36 млрд грн;
  • влаштування смуг невибухових загороджень – 1,13 млрд грн;

Іншим рішенням Міністерству внутрішніх справ (для Адміністрації Державної прикордонної служби) виділили 120 млн гривень для облаштування державного кордону.

“Зміцнення обороноздатності країни – головне завдання сьогодні. Минулого року з резервного фонду на будівництво фортифікацій, зокрема, в північних і східних регіонах Уряд спрямував понад 1,7 млрд грн. Також виділялись кошти на укріплення південних рубежів. У 2024-му, враховуючи наявні виклики та актуальні запити сил безпеки та оборони, продовжуємо та посилюємо відповідну роботу на різних напрямках.

Будь-які зазіхання ворога на українську землю мають розбиватися об наш міцний захист та призводити до неприйнятних втрат для агресора. І ключовим для нас, звісно, є те, що потужні фортифікації зберігатимуть життя наших захисників”, – заявила перший віцепрем’єр-мініст -міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також:
Щоб компенсувати дефіцит снарядів, Україна нарощує виробництво БПЛА, – МОУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна