Ще 5 проросійських агітаторів отримали підозру від СБУ, серед них – прихильник “вагнерівців”

Служба безпеки викрила у різних регіонах України ще п’ятьох ворожих агітаторів, які проводили інформаційні диверсії проти України. Зловмисники публічно виправдовували збройну агресію РФ та воєнні злочини рашистів, а також популяризували окупаційні угруповання Росії.

За даними слідства, фігуранти поширювали прокремлівські наративи у громадських місцях під час спілкування з оточуючими та на власних сторінках популярних соцмереж.

Про це 11 січня повідомляє пресслужба СБУ.

Більшу частину деструктивного контенту ворожі поплічники підхоплювали з пропагандистських інтернет-ресурсів країни-агресора і подавали їх нібито від імені пересічних громадян України.

У Києві:
викрито столичного блогера, що займався дискредитацією українських захисників. Для цього він робив репости провокативних стрімів, в яких поширював фейки про військовослужбовців ЗСУ.

На Дніпропетровщині:
викрито ще чотирьох пропагандистів. Один із них ‒ мешканець Павлоградського району.

Зловмисник публікував в “Однокласниках” власні дописи на підтримку загарбників, зокрема героїзував найманців з російської приватної військової компанії “Вагнер”.

Іншим фігурантом виявився підприємець із Дніпра. Задокументовано, що поблизу одного з міських парків він привселюдно закликав людей допомагати рашистам у війні проти України.

Ще один мешканець з регіону Кривого Рогу активно репостив ворожу пропаганду з прокремлівських Телеграм-каналів, які підконтрольні спецслужбам РФ.

Крім того, на інформаційно-підривній діяльності викрито співробітницю одного з медзакладів Павлограда.

У телефонних розмовах зі своїми родичами з Росії вона виправдовувала тимчасову окупацію частини території України.

Наразі прихильникам рашизму повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 та ⁠ст. 436-2.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Читайте також:
Силовики затримали жінку, яка їздила за 100 км, щоб розвідати для ворога позиції ЗСУ поблизу Авдіївки та Мар’їнки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна