ГУР отримало 100 ГБ секретних даних про ВПК росіян, вартістю $1,5 млрд

Головне управління розвідки Міноборони отримало 100 гігабайт секретних даних з російського підприємства ООО “Спеціальний технологічний центр”.

Про це відомство повідомило 8 січня.

Це російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють обладнання та техніку, що використовується російськими військами у війні проти України. Зокрема, на “СТЦ” виробляють безпілотники “Орлан” різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби та розвідки, іншу військову продукцію.

Масив отриманої інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення. Ідеться як про наявні, так і перспективні військові розробки.

“За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1, 5 мільярди доларів. Це суттєвий удар по терористичній Москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора”, – зазначили у розвідці.

В ГУР додали, що отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК РФ вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіаспільноти.

Читайте також:
Наші хакери зламали “Уралвагонзавод” і “Русснефть”: що цікавого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна