Російські окупанти атакували сім областей України 28 “шахедами” і трьома ракетами: є прильоти

У ніч на 7 січня 2024 року російські окупанти атакували Україну 28 “шахедами” та трьома ракетами.

Про це вранці в неділю повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Ударні БпЛА типу Shahed-136/131 ворог запустив з району Приморсько-Ахтарськ (РФ), а три зенітні керовані ракети С-300 — з окупованої Донеччини.

Основні напрямки удару — південь та схід.

Протиповітряна оборона знищила 21 ворожий БпЛА. Для відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи.

Працювала ППО в межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей.

Як повідомляють Сили оборони півдня України, дронова атака і відповідна бойова робота підрозділів протиповітряної оборони на півдні тривала близько годин. Над Миколаївською областю знищено 5 ворожих дронів, по 2 — над Одеською і Дніпропетровською, по 1 — над Кіровоградською і Вінницькою.

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, на Миколаївщині ввечері 6 січня відбулося влучання “шахеда” в рекреаційній зоні в Миколаївському районі, внаслідок чого на одній із законсервованих баз відпочинку сталося займання. Пожежу оперативно ліквідовано. Без постраждалих.

Є також влучання в будівлі в Дніпрі. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За повідомленням голови Черкаської ОВА Ігоря Табурця, один “шахед” вночі знищили над Звенигородським районом Черкащини. Обійшлося без потерпілих і руйнацій.

Читайте також:
Наслідки ракетного удару в Покровському районі Донеччини: росіяни вбили 11 людей, серед яких 5 — діти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна