Підпал винищувача Су-34 на аеродромі в Челябінську: російський суд відправив у СІЗО 16-річного дагестанця

Тракторозаводський районний суд Челябінська відправив у СІЗО 16-річного підлітка з Дагестану, якого звинувачують у спробі підпалу винищувача Су-34 на військовому аеродромі.

Таке рішення суд ухвалив 7 січня, повідомляє російське видання 74.ru.

За версією слідства, раніше не судимий підліток родом з Буйнакська спробував підпалити бомбардувальник на військовому аеродромі “Шагол” у Челябінську. У Росії стверджують, що літак встигли оперативно загасити.

Втім, як писала “Новинарняраніше, 4 січня Головне управління розвідки МО України повідомло, що на аеродромі “Шагол” в російському Челябінську згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. Бойовий літак належав до складу авіаційного полку 21-ї змішаної авіадивізії ПКС ЗС РФ.

5 січня співробітники ФСБ у зв’язку з підпалом винищувача затримали 16-річного дагестанця. Його звинуватили в “спробі здійснити диверсію на об’єкті міноборони в Челябінській області за завданням українських спецслужб”. При затриманні у нього нібито вилучили “засоби звʼязку та носії інформації, що містять його фотозвіти та листування з українськими кураторами”.

Крім того, у спецслужбі заявили, що встановили причетність обвинуваченого “до скоєних у листопаді та грудні 2023 року підпалів на об’єктах звʼязку та залізничної інфраструктури” в Дагестані.

Згідно з рішенням суду підлітка відправили у СІЗО на два місяці — до 5 березня.

Довідка

“Шагол” – це військовий аеродром поблизу Челябінська. На аеродромі базується 108 тренувальний авіаполк Челябінського авіаційного училища та 2 змішаний авіаполк 21 змішаної авіадивізії Повітряно-космічних сил РФ.

Читайте також:
Українські розвідники підсмажили два російські “Панцирі” на Бєлгородщині, вартістю від $10 млн кожен. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна