Путін підписав указ про громадянство РФ для іноземців, які воюють за Москву

Президент РФ Володимир Путін сьогодні підписав указ, згідно з яким іноземці, які воюють на боці Росії в Україні, можуть отримати російське громадянство для себе та своїх сімей.

Про це пише Reuters.

Вони можуть подати заявку на отримання російських паспортів для себе, своїх дружин, дітей і батьків.

Для цього потрібно надати документи, які підтверджують підписання контракту принаймні на один рік − з регулярними російськими збройними силами або іншими “військовими формуваннями” (може йтися про такі групи, як ПВК “Вагнера”).

Видання зазначає, що указ, схоже, спрямований на “створення додаткових стимулів для іноземців з військовим досвідом долучатися до російських лав”.

Москва не оприлюднює дані про кількість іноземців, які воюють на її боці проти України. Проте Reuters раніше повідомляв про кубинців, які записалися в російську армію в обмін на бонуси, еквівалентні понад 100-кратній середньомісячній зарплаті у країні, і про трьох африканців, завербованих “Вагнером”, двоє з яких були вбиті в бою.

Читайте також:
У ЗСУ назвали кількість російських окупантів в Україні й мобілізованих в армію РФ жителів ТОТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна