Україна не подавала Туреччині запит на пропуск до Чорного моря двох мінних тральщиків, – ВМСУ

Україна не подавала Туреччині запиту на пропуск до Чорного моря двох мінних тральщиків, які українській стороні передає Велика Британія.

Про це в середу, 3 січня, повідомив у ефірі телемарафону речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук.

Відповідаючи на запитання, чи планували в Україні використовувати ці мінні тральщики до завершення активних бойових дій, Плетенчук сказав:

“ВМС запиту на прохід цих кораблів не залишали Турецькій Республіці, по-перше. По-друге, включно з дією Конвенції Монтре, іншого варіанту очікувати в принципі не слід було. Відповідно, можу лише підтвердити, що таких намірів у нас не було”, – цитує Плетенчука “Інтерфакс-Україна”.

Водночас спікер зазначив, що Туреччина також не пропускає до Чорного моря і військові кораблі Росії.

“У цьому сенсі абсолютний паритет із боку Туреччини. І жодних приводів для “зради”, як у нас люблять говорити, немає”, – додав він.

Раніше в Центрі протидії дезінформації при управлінні президента Туреччини заявили, що твердження деяких ЗМІ про те, що “тральщикам, подарованим Україні Великою Британією, дозволили пройти через турецькі протоки до Чорного моря”, не відповідає дійсності.

Читайте також:
Туреччина не пропустить в Чорне море мінні тральщики, які Британія подарувала Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна