Рекордна кількість: у Новорічну ніч ППО знищила 87 із 90 “шахедів”

У ніч проти 1 січня 2024 року силам протиповітряної оборони України вдалося знищити 87 із 90 російських ударних дронів – це рекорд і за кількістю запущених, і за кількістю збитих “шахедів”.

Про це повідомили в Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Як зазначають Повітряні сили, атака ударними БПЛА типу Shahed здійснювалася хвилями з чотирьох напрямків: мис Чауда й Балаклава (Крим) та Курськ і Приморсько-Ахтарськ (РФ).

Усього зафіксовано пуски 90 ворожих безпілотників типу Shahed-136/131.

Також ворог завдав удару чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині, трьома протирадіолокаційними ракетами Х-31П та однією Х-59 з тимчасово окупованих територій Херсонської і Запорізької областей.

Фактично у всіх регіонах працювала протиповітряна оборона. Повітряний напад відбивали мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил.

Як нагадав командувач ПС Микола Олещук, рік тому в Новорічну ніч захисники неба знищили 45 “шахедів”.

Читайте також:
У день народження Бандери росіяни знищили музей Шухевича у Львові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна