Дві хвилі обстрілів Харкова: окупанти атакували ракетами і “шахедами”. Пошкоджено понад 50 об’єктів, є постраждалі. ФОТО, ВІДЕО

Протягом доби російські окупанти здійснили дві хвилі обстрілів Харкова: ракетами і “шахедами”.

Про це повідомляє голова Харківської ОВА Олександр Прокудін, ГУ ДСНС у Харківській області, а також поліція Харківської області.

Як повідомив начальник ГУ поліції Харківщини Володимир Тимошко, у Харкові було дві хвилі обстрілів: ракетами (встановлено, що в центр міста прилетіло дві ракети Іскандер-М, в Індустріальний район — 3 ракети С300), потім БпЛА Shahed. Поранено 28 людей, у тому числі двоє дітей. Усі цивільні. У будинках виникли пожежі. Пошкоджені житлові багатоповерхівки, магазини, готель, кафе, офісні приміщення, автомобілі. Усі профільні служби оперативно прибули на місця влучань російських ракет і БПЛА. Поліція взяла під охорону приміщення, в яких були вибиті вікна і двері — понад 50 об’єктів. До роботи вночі було залучено близько 500 поліцейських.

За словами голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, 31 грудня між 01:09 та 01:30 ворог завдав удару по місту Харкову безпілотниками “шахед”. Обійшлося без постраждалих. Але пошкоджені відділення банку, “Інститут метрології”, житлові будинки, адміністративні будівлі, кафе.

У ДСНС повідомляють про 6 пожеж на об’єктах цивільної інфраструктури Харкова.

“Надвечір 30 грудня Росія обстріляла центр Харкова, вкотре вдаривши по цивільній інфраструктурі. Рятувальники на місцях влучань ліквідували декілька осередків пожеж, зокрема у двоповерховій будівлі на площі 100 квадратних метрів. Евакуювали 8 людей та надали домедичну допомогу потерпілим. Працювали 59 рятувальників та 10 одиниць техніки ДСНС. Вночі 31 грудня загарбники завдали чотирьох ударів безпілотниками по центральній частині міста Харкова. Зафіксовані руйнації та пошкодження адміністративних, житлових та інших будівель. Сталося 4 пожежі. Загальна їх площа склала близько 1000 кв.м. На місцях влучень працювали підрозділи ДСНС. 2 осередки займання вже ліквідовано. Наразі триває ліквідація пожежі на даху двоповерхової будівлі”, — уточнюють рятувальники.

Читайте також:
Росія запустила по Україні 49 “шахедів” і шість ракет: ППО знищила менше половини БпЛА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна