Депутат Херсонської облради Салтиков, якого нібито викрали російські військові, отримав паспорт РФ і зареєстрував свій бізнес в окупантів

Депутат Херсонської обласної ради від фракції “Європейська солідарність”, ексголова Каховської райдержадміністрації та бізнесмен Валерій Салтиков отримав паспорт РФ і зареєстрував свій бізнес в окупантів.

Про це в неділю, 31 грудня, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російський державний реєстр юридичних осіб.

Згідно з ним “Салтиков Валерій Миколайович, 4 листопада 1965 року народження, мешканець Каховки, отримав російський паспорт і 22 грудня 2023 року зареєстрував у російській юрисдикції два свої підприємства”.

У російському реєстрі вказано, що Валерій Салтиков є генеральним директором ООО “Каховское специализированное автотранспортное предприятие 2107”, основним видом діяльності якого є оренда 1 управління власним або орендованим нежитловим нерухомим майном. Засновниками підприємства зазначені він сам і його син Денис Салтиков.

Натомість, як свідчать дані з українського державного реєстру юридичних осіб, законним директором ТОВ “Каховське спеціалізоване автотранспортне підприємство-2107” з 2014 року є Денис Салтиков, який володіє ним разом з батьком. Однак тут вказаний зовсім інший основний вид діяльності підприємства — “надання послуг вантажним автотранспортом”.

Також відтепер Валерій Салтиков є генеральним директором зареєстрованого в окупантів ООО “Грааль Юг”, яке також займається тим же видом діяльності, що й автотранспортне підприємство. За даними ж українського реєстру, основним видом діяльності ТОВ “Грааль Південь” є вирощування зернових, бобових культур і насіння олійних культур. Законною директоркою цього підприємства є дружина Валерія Салтикова Ірина Салтикова, з якою вони є його власниками.

Також Валерій Салтиков є одним із засновників громадської організації “Агенція розвитку Каховщини”, а з 2015 по 2019 рік він очолював тодішню Каховську райдержадміністрацію.

У 2020 році Валерія Салтикова обрано депутатом Херсонської облради від фракції “Європейська солідарність”. У квітні 2022 року стало відомо про нібито його викрадення російськими військовими. Проте після цього його багато разів бачили на вулицях окупованої Каховки.

Читайте також:
Заступник голови Нацполіції Тишлек подав у відставку – раніше в його дружини виявили паспорт РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна