Розстріляні біля Роботиного полонені – військові 82-ї бригади ДШВ ЗСУ

Російські окупанти розстріляли трьох полонених військовослужбовців 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, які потрапили в полон після отримання поранень і контузій різних ступенів тяжкості.

Про це повідомляє пресслужба Десантно-штурмових військ у четвер, 28 грудня.

Зазначається, що невстановлені російські військові умисно порушили закони та звичаї війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області. Окупанти порушили 3 статтю Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, а також інші норми міжнародного гуманітарного права, навмисно вбивши людей, які перебувають під захистом в умовах збройного конфлікту.

«А саме, трьох військовослужбовців 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України, які вибули зі строю внаслідок потрапляння у полон після отримання поранень та контузій різних ступеней тяжкості», — йдеться в повідомленні.

Загиблих воїнів було евакуйовано з поля бою.

ЗСУ наголосили, що злочин окупантів внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, а матеріали справи буде передано Міжнародному кримінальному суду.

«Рано чи пізно військові злочинці з РФ відповідатимуть за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом. Правда, на нашому боці. Нас не зламати! Ми помстимося за кожного українця, за кожен клаптик землі, на яку терористична Росія принесла горе. Ворог буде покараний», — додали військові.

Що передувало

27 грудня в мережі з’явилося відео чергового воєнного злочину російських військ – розстрілу трьох українських військовополонених поблизу Роботиного Запорізької області. Відео поширив у своєму телеграм-каналі, зокрема, журналіст Андрій Цаплієнко.

Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Винним загрожує від 10 до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Читайте також:
Розстріл українських полонених на Запоріжжі: в ОГП назвали ймовірних підозрюваних росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна