РФ нарощує виробництво військової техніки, щоб продовжувати війну в Україні, – ЗМІ

Глава російської корпорації «Ростех» Сергій Чемезов прозвітував президентові Володимиру Путіну про збільшення виробництва танків і боєприпасів. Згідно звіту, за два роки війни виробництво російських танків зросло всемеро, бронетехніки – більш ніж у п’ять разів, а боєприпасів – аж у п’ятдесят разів.

Про це пише видання Bloomberg.

Крім того, Росія планує різке збільшення витрат на оборону у наступному році до 119,8 млрд доларів, що майже на 70% більше, ніж у 2023 році.

«У державній скарбниці достатньо коштів для забезпечення всіх потреб збройних сил Росії у війні», – заявив міністр фінансів Антон Силуанов.

Нагадаємо, що у вересні видання NYT зазначало, що виробництво ракет у Росії перевищує довоєнний рівень. До кінця 2022 року російське військово-промислове виробництво знову почало набирати обертів. Росія зараз виробляє більше боєприпасів, ніж Сполучені Штати та Європа.

Читайте також:
Після збиття трьох Су-34 Росія призупинила використання керованих авіабомб на півдні, але нарощуватиме їхнє виробництво, — Ігнат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна