На Запоріжжі засуджено трьох колаборанток – “високопосадовиць” на окупованій території

У Запоріжжі за матеріалами Служби безпеки України засуджено 3 колаборантів, які обіймають “посади” в органах місцевої влади на тимчасово окупованих територіях.

Про це сьогодні, 26 грудня, поінформували в пресслужбі Запорізької ОДА.

Сім років тюрми отримала депутатка Мелітопольської районної ради 8-го скликання від забороненої політичної партії “ОПЗЖ”.

“Вона закликала мешканців регіону підтримати окупантів. За це росіяни запропонували їй посаду “керівника апарату військово-цивільної адміністрації Мелітопольського району”, — йдеться в повідомленні.

Іншу колаборантку, мешканку Якимівки, яка обійняла посаду заступника голови “Якимівської селищної адміністрації Мелітопольського району” (під окупацією РФ), заочно засудили до 8 років позбавлення волі.

Ще одна ворожа поплічниця, яка у червні 2022 року в окупованому  Молочанську добровільно обійняла посаду “керівника відділу із земельних ресурсів екологічної безпеки” у незаконному органі влади держави агресора – “Військово-цивільної адміністрації м. Молочанськ Запорізької області”, отримала 10 років ув’язнення.

“На своїх посадах зрадниці усіляко сприяють діяльності окупаційної влади, координують діяльність підпорядкованих підрозділів на тимчасово окупованих територіях Запорізької області”, – заявили в ОДА.

Наразі зловмисниці переховуються на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, але співробітники СБУ проводять комплексні заходи, щоб притягнути їх до відповідальності.

Читайте також:
Під час окупації Херсона заправили російські танки на 20 млн грн: СБУ оголосила підозру двом колаборантам-нафтотрейдерам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна