Наслідки російських ударів по Херсону ліквідовували всю ніч: постраждали школа, лікарні, приватні будинки, газова мережа. ФОТО, ВІДЕО

Минулої доби російські війська здійснили 28 обстрілів Херсонської міської територіальної громади, використавши 105 снарядів і 2 ракети.

Про це повідомив голова Херсонської МВА Роман Мрочко.

“Ураження зафіксовані у Херсоні, Садовому, Комишанах та Зимівнику. Внаслідок російських ворожих обстрілів Херсонської міської територіальної громади за минулу добу 3 людини, на жаль, загинули, ще 8 — зазнали поранень різного ступеня тяжкості. Всім травмованим надана медична допомога”, — зазначив він.

Внаслідок атаки в кількох районах Херсона виникли пожежі, знищені повністю приватні будинки, пошкоджені багатоповерхівки і лікарня.

Окрім цього, у Центральному районі значно пошкоджено газову мережу. Про це повідомили в АТ “Херсонгаз”.

“З самого ранку фахівцями АТ “Херсонгаз” розпочато ремонтні роботи пошкодженої ділянки. Через складності пошкоджень, ремонтні роботи потребують часу. Звертаємося до споживачів, у яких наразі відсутнє газопостачання, з проханням, будь ласка,  не створювати паніку — усі роботи вже проводяться, зайва увага до цього тільки призведе до затягування результату. На місці події працюють усі служби та відповідні фахівці. Паралельно, з ремонтними роботами, АТ Херсонгаз  вже проводить підготовчі передпускові заходи для безпечного та поступового заповнення як зовнішньої, так і внутрішньої систем газопостачання після ремонту”, — йдеться в повідомленні “Херсонгазу”.

“Усю ніч тривала ліквідація наслідків російських ударів по Херсону. Жорстокі терористичні обстріли. Свідомо — саме по цивільній інфраструктурі, яка забезпечує життя, та по звичайних вулицях. Від обстрілів постраждали школа, лікарні, котельня, тепломережі міста, житлові приватні та багатоповерхові будинки. Є поранені, серед них дитина. Усім постраждалим надається допомога. На жаль, є загиблі. Мої співчуття рідним”, — прокоментував ситуацію президент України Володимир Зеленський.

Як додав Роман Мрочко, усього за два дні Росія зруйнувала в Херсоні більше як 30 будинків, а три з яких знищила вщент.

Читайте також:
Російські війська обстріляли центр Херсона: загинуло троє людей, є поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна