Фірма голови Сумської облради Федорченка виграла тендер на будівництво ВОПа за майже 46 млн грн

Фірма голови Сумської облради Віктора Федорченка виграла тендер на будівництво взводного опорного пункту на Сумщині за майже 46 млн грн.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель Prozorro.

Згідно з розміщеною на сайті інформацією тендер на будівництво ВОПа виграло ТОВ “БВК компанія “Федорченко”. Фірму ще у 1990 році заснував чинний голова Сумської облради Віктор Федорченко. Про це йдеться на сайті компанії. У грудні 2020 року генеральним директором ТОВ “БВК компанія “Федорченко” призначено його сина — Федорченка Дмитра Вікторовича. Саме тоді (3 грудня 2020 року) Віктора Федорченка було призначено головою Сумської облради.

Договір з фірмою на суму 45 851 553,17 грн укладено 7 грудня 2023 року. Роботи мають бути виконані до 25 грудня.

прозорро тендер на ВОП 1 прозорро тендер на ВОП 2 прозорро тендер на ВОП 3
<
>

Рішення по тендеру вже викликало хвилю обговорень.

“Виникає декілька питань: 1. Чому така значна цифра, цей ВОП буде витримувати пряме влучання КАБ 1500?? 2. А що у нас Суми збирається обороняти лише один взвод??? Ну і головне — переможець тендеру ТОВ “БВК компанія Федорченко”. При живому голові обласної ради Федорченко. Це його фірма… Корупція? Конфлікт інтересів? Використання службового становища? Хіба ні? До розпачу доводить відверте нахабство і цинізм подібної ситуації. Тобто ці пани так знахабніли, що навіть не стали себе обтяжувати якоюсь лівою конторою, записаною на якогось ноунейма з периферії чи секретарку або водія, і зареєстровану десь в глибинці Полтавської області. Ні! Абсолютно нахабно і цинічно…. Навіть назву не спромоглись змінити…
Це таке собі алеверди навіть не в часи партії регіонів, а раніше — Щербаня з його бандою!”, — прокоментував ситуацію військовий, депутат Сумської райради Семен Салатенко.

“Я, мабуть, не на тій Сумщині зараз на позиціях. Бо на якійсь альтернативній Сумщині влада будує ВОП за 45 лямів гривень. Ще раз ВОП — 45 лямів!!! Та за ці гроші можна купити орієнтовно 180 тепловізійних матраців, десь, мабуть, стільки ж робочих пікапів… Це орієнтовно 12-13 спартанів. Та на ці гроші можна цілий батальйон одягнути, обмундирувати і озброїти, щоб вийшли супертактікульні озброєні до зубів флібустьєри… 45 лямів….на ВОП А ми ще плачемося, що Штати тягнуть із виділенням коштів…А навіщо вони нам, якщо ми і так “…дорага, багата… живемо”, — пише керівник академічних програм у Центрі досліджень визвольного руху Володимир Бірчак.

Читайте також:
Посадовець Міноборони розробив корупційну схему придбання боєприпасів для ЗСУ: заробив 1,5 млрд грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.