Росія атакувала ТЕС у прифронтовому регіоні: поранено п’ятьох енергетиків. ДОПОВНЕНО

доповнено

Війська РФ вкотре атакували теплоелектростанцію ДТЕК, внаслідок чого поранення отримали п’ятеро енергетиків.

Про це в суботу, 23 грудня, повідомляє пресслужба ДТЕК.

“Сьогодні після інтенсивних обстрілів було поранено п’ятьох енергетиків, які працюють на ТЕС ДТЕК в прифронтовому регіоні”, — йдеться в повідомленні.

Постраждалим надали першу медичну допомогу та доправили до лікарні.

Внаслідок обстрілів пошкоджень також зазнало обладнання підприємства.

“Наразі обстріл триває. Після його припинення енергетики розпочнуть ліквідацію наслідків атаки”, — зазначили в пресслужбі ДТЕК і додали, що за останні два місяці це вже десята атака на прифронтову теплоелектростанцію.

Як повідомив начальник Курахівської МВА Роман Падун у коментарі “Суспільному”, ТЕС, яку обстріляли росіяни, знаходиться в місті Курахове.

“23 грудня відбулось декілька обстрілів громади, з 14 до 16 години. В зоні ураження потрапив об’єкт критичної інфраструктури у промисловій зоні та місто Курахове. Поранені працівники критичної інфраструктури доправлені до місцевої лікарні, один — в тяжкому стані”, — розповів він.

Станом на 19:00 поранених та загиблих немає.

Пошкоджений п’ятиповерховий багатоквартирний будинок. Ще один приліт був біля міської лікарні.

Начальник МВА також розповів, що російські військові, ймовірно, обстрілювали громаду з артилерії, РСЗВ “Ураган” фугасними зарядами.

“Через обстріл у Кураховому немає світла, де залишаються близько 12 тисяч людей. Люди дуже активно евакуюються. До вторгнення у місті Курахове проживала 21 тисяча людей, а в громаді — 42 тисячі. Опалення у місті поки є”, — зазначив Падун.

Читайте також:
Окупанти вбили жителя Донеччини, ще 10 — поранили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна