Пройшов АТО, засновував 130-й розвідбат: помер полковник ЗСУ Ігор Приходько

У Рівному 23 грудня попрощалися з полковником ЗСУ Ігорем Приходьком, який помер від важкої хвороби.

Про це повідомляє Рівненська міська рада.

“Полковник Ігор Приходько родом з Волині. Проте військова служба привела його у Рівне, де разом із дружиною виховував 2-річного сина. Всього себе Ігор Приходько віддав військовій службі. Це було його покликання, зміст та сенс життя. Він пройшов АТО, а коли із початком повномасштабного вторгнення його покликали повернутися з пенсії на службу — не вагався і хвилини. Ігор відразу знову став на захист рідної країни. Та на жаль, є обставин, які не залежать від людини. 22 грудня 2023 року 45-річний полковник Ігор Приходько помер у лікарні Рівного від важкої хвороби”, — йдеться в повідомленні міськради.

“Пішла з життя ще одна чудова людина — полковник Ігор Приходько, мій колега по службі у штабі ОК “Захід”. Ігор завжди мав у фокусі успіх спільної справи, хоча завжди залишався розвідником. 130-й розвідувальний батальйон, до формування котрого Ігор доклав величезних зусиль, лишиться памʼяткою йому”, — зазначив колега Ігоря Приходька Віктор Кевлюк.

“Військова служба, армія, захист свого народу та країни — це був сенс його життя. Він практично увесь час проводив саме там — був відданий Збройним силам. Рано йшов і пізно повертався, постійно був на службі. На інші захоплення практично не мав часу”,  — розповіла дружина померлого захисника Марія.

Ігор Приходько народився 29 жовтня 1978 року у селі Рудка-Червинська Камінь-Каширського району на Волині. Усе своє життя він присвятив військовій справі. Спершу навчався у Києві, потім  — у Житомирі. Згодом служив у Рівному.

Перший бойовий досвід Ігор здобув під час антитерористичної операції. З перших днів у 2014 році ніс службу в місцях активних бойових дій. Дружина пригадує, що за перший рік чоловік лише раз приїхав у коротку відпустку, і знову повернувся у зону бойових дій.

“Потім він також періодично перебував там, аж поки не пішов на пенсію. Проте із початком повномасштабного вторгнення не вагався і хвилини. В перший день йому зателефонували й Ігор повернувся на службу. Це було його покликання — захищати свою країну,” — розповіла Марія.

У квітні цього року здоров’я Ігоря різко погіршилося. 22 грудня 45-річний полковник Ігор Приходько помер у лікарні Рівного. Поховали його на кладовищі “Нове”.

Читайте також: 
На фронті загинув головний суддя Києва з боксу Ельчин Мурадов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна