Десять “волонтерів”-призовників втекли за кордон через систему “Шлях”: голова Херсонської ОВА назвав причетні організації

Ще десять “волонтерів” призовного віку втекли за кордон за допомогою системи “Шлях”.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, йдеться про волонтерів організацій “Єдина Україна” та “Аджилик”.

“В Україні діє система “Шлях”. За її допомогою волонтери можуть виїхати за кордон, аби привезти гуманітарну допомогу цивільним або нашим захисникам і захисницям. На превеликий жаль, не всі, хто називають себе благодійниками ними є. Деколи за словом “допомога” приховують свої корисливі цілі. Мною були видані розпорядження про дозвіл на перетин кордону для представників організацій “Єдина Україна” та “Аджалик”. Вони виїхали за межі України і привезли обіцяну гуманітарну допомогу. Але після цього вдруге вирішили виїхати і не повернутися назад. Йдеться про десять осіб”, — розповів Прокудін у Telegram.

Зараз розпорядження про виїзд волонтерів від цих двох організацій скасовано. Інформація щодо незаконного виїзду передана правоохоронцям.

“Звертаюся до всіх “розумніших за інших”. Ви порушуєте закон. І обовʼязково нестимете відповідальність”, — підкреслив Прокудін.

Читайте також:
Журналісти на Львівщині ідентифікували понад 2 тисячі чоловіків, які втекли з країни завдяки системі “Шлях”. Які благодійні фонди замішані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна