Дружина хотіла налякати чоловіка, ТЦК ні до чого: ОК “Південь” прокоментувало скандал з мобілізацією на “швидкій” в Одесі

21 грудня в соціальних мережах поширили відео, на якому нібито співробітники ТЦК намагалися силою заштовхати чоловіка в медичну автівку з військовими номерами у районі житлового масиву “Райдужний” в Одесі.

В Оперативному командуванні “Південь” 22 грудня прокоментували цей інцидент.

У відомстві заявили, що проведено службове розслідування, під час якого було встановлено – працівники територіального центру комплектування (ТЦК) не брали участі у цих висвітлених подіях.

“Розбір обставин показав, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, “налякати мобілізацією” свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна”, – заявили у відомстві.

Військовий піддався вмовлянням жінки і під час виконання завдань з доправлення (супроводу) до медичних закладів поранених та хворих бригади в м. Одеса, у порушення встановлених вимог та порядку, вмовив співслужбовців взяти участь у “залякуванні громадянина мобілізацією”, що було здійснено з використанням службового спеціального транспорту.

Службове розслідування триває, встановлюється ступень вини кожного учасника даної події щодо перевищення службових обов’язків, в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення.

Спеціальний автомобіль повернувся до бригади, де застосовується за призначенням, додали у відомстві.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна