До суду передали справу щодо підозрюваного в коригуванні удару по піцерії в Краматорську

Донецька обласна прокуратура повідомила про скерування до суду обвинувального акту проти підозрюваного у коригуванні ракетного удару по піцерії в Краматорську у червні цього року.

Про це йдеться в повідомленні відомства в четвер, 21 грудня.

«Чоловіку, який перебуває під вартою, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічного ув’язнення, з конфіскацією майна», – повідомляють силовики.

Чоловіку інкримінують державну зраду.

Як писала “Новинарня“, 28 червня Служба безпеки повідомила, що затримала агента спецслужб Росії, який скоригував російський ракетний удар у Краматорську днем раніше. За даними відомства, коригувальником виявився мешканець Краматорська, працівник місцевого газотранспортного підприємства. Раніше його дистанційно завербувало російське ГРУ. Внаслідок російського удару загинули 12 людей (у тому числі 3 дитини), постраждали – 60.

Читайте також:
На Донеччині затримали жінку, яка наводила “Смерчі” на Краматорськ. Виявилась сестрою бойовика РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна