МОУ верифікувало реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”: дублювання повісток усунуть, бронювання буде онлайн

Реєстр військовозобов’язаних “Оберіг” пройшов верифікацію. У планах МОУ — створення документа, що підтверджує статус військовозобов’язаного.

Про це заявила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко, передає АрміяInform.

На закритій зустрічі з нагоди ста днів роботи нового керівництва Міноборони з представниками країн G7 в Києві Черногоренко наголосила, що онлайн-послуги для військових і верифікація реєстру військовозобов’язаних “Оберіг” були пріоритетом за цей період роботи.

Одним із результатів має стати виправлення ситуації з розсилкою повісток.

“Раніше повістки могли приходити людям декілька разів, їх отримували громадяни не придатні до служби чи навіть родичі загиблих. Завдяки верифікації з іншими державними реєстрами ми збільшили якість наповнення даних з 27% до 88%, видалили дублі та неактуальні дані”, — сказала Катерина Черногоренко.

За її словами, на базі реєстру військовозобов’язаних Міністерство планує запускати нові електронні послуги. Наприклад, онлайн-послугу бронювання від призову, яка дасть антикорупційний ефект.

Також, додала заступниця міністра, в роботі перебуває розробка створення реєстру військовослужбовців.

“Ми будемо розуміти і контролювати весь перелік особового складу, щоб бути ще більш швидкими, щоб розвивати людський капітал”, – сказала представниця МОУ.

Читайте також:
НАЗК відкрило реєстр декларацій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна