Молдова змінює радянську абревіатуру для аеропорту Кишинева

Молдова змінить міжнародну абревіатуру для аеропорту Кишинева, заявив міністр уряду, що є новою спробою дистанціюватися від радянської спадщини і залежності від російської мови.

Про це заявив міністр інфраструктури та територіального розвитку Андрей Спіну, передає “Радіо Свобода”.

Так, з 18 січня аеропорт Кишинева буде використовувати абревіатуру RMO, що означає Республіка Молдова, а не позначення радянських часів KIV.

«Зміна абревіатури є досить тривалою процедурою, і вона триває вже майже рік. Основна мета – прибрати російську назву KIV і позбутися спадщини того, що означала назва Кишиньов», – сказав Спіну в інтерв’ю Pro-TV.

За словами міністра, спроби знайти інші абревіатури, що відображають пострадянську назву столиці, наштовхнулися на труднощі, оскільки вони вже використовуються в Інтернеті.

Румунська є єдиною державною мовою в країні, що розташована між Україною та Румунією – членом Європейського Союзу, але російська мова все ще широко використовується.

Читайте також:
Молдова приєдналася до 4 з 6 пакетів санкцій ЄС проти РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна