Франція готова прийняти українських льотчиків: названо дати старту навчань на винищувачах

Франція долучиться до підготовки українських льотчиків на західних винищувачах вже у січні 2024 року.

Про це йдеться у звіті французького міністерства оборони про військову допомогу Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ, опублікованому 19 грудня.

“15 травня 2023 року президент республіки повідомив, що Франція запропонувала Україні навчати пілотів-винищувачів спільно з кількома європейськими партнерами. Перші льотчики прибудуть на початку 2024 року”, — йдеться у звіті.

Також там підкреслюється, що йдеться лише про початкову підготовку. Після її проведення льотчики продовжать навчання на винищувачах на курсах, організованих іншими країнами-партнерами.

Хоча французька сторона цього не уточнює, імовірно, йдеться про навчання на винищувачах F-16, які в Європі організовує коаліція на чолі з Данією та Нідерландами.

Передісторія

Про те, що Франція готується приймати українських пілотів для другого етапу програми тренування на літаках F-16, стало відомо 10 грудня розмови президента України Володимира Зеленського та президента Франції Еммануеля Макрона.

Лідери двох держав обговорили деталі майбутнього оборонного пакета від Французької Республіки, який суттєво посилить вогневі спроможності України, та актуальні потреби нашої держави в озброєнні.  Володимир Зеленський подякував за підготовку до прийому українських пілотів для другого етапу програми тренування на літаках F-16.

Читайте також:
Експерт пояснив, як F-16 підсилять Україну в Чорному морі. І яка модифікація літаків треба для цього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна