Росіяни атакували 31 “шахедом” 11 областей України: 30 знищила ППО

У ніч на 16 грудня 2023 року російські війська атакували ударними безпілотниками типу Shahed 11 областей України.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Запуски “шехедів” відбувалися з трьох напрямків — Приморсько-Ахтарськ, Сеща, Курськ (РФ).

Усього в ударі було застосовано 31 ударний БпЛА Shahed-136/131, які окупанти спрямували у різні регіони України.

До відбиття повітряного нападу залучено винищувачі, зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил ти Сил оборони України.

У результаті бойової роботи знищено 30 “шахедів” в межах Дніпропетровської, Київської, Вінницької, Чернігівської, Сумської, Полтавської, Черкаської, Херсонської, Запорізької, Миколаївської та Хмельницької областей.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, над Синельниківським районом Дніпропетровщини ППО знищила 2 “шахеди”. Уламки впали на будівлю приватного підприємства. Там зайнявся дах. Рятувальники вогонь оперативно приборкали. Ніхто не постраждав.

За словами начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, вночі ворог в черговий раз атакував Київщину ударними дронами. Повітряна тривога тривала майже п’ять годин. У регіоні працювали сили ППО. Влучань та пошкоджень критичної та цивільної інфраструктури не зафіксовано. Постраждалих немає.

Як повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, по селі Дар’ївка Херсонського району Херсонщини ворог вночі випустив три “шахеди”. Обійшлося без жертв. Окрім цього, через “прильоти” по Херсону постраждали люди. У 55-річного чоловіка поранення кінцівок. У 51-річного містянина осколкова травма голови. Також було влучання поблизу інфраструктурного об’єкта. Є пошкодження приміщень. У Степанівці уламки впали поблизу медзакладу. Поранення дістав лікар, який був на робочому місці.

За словами голови Запорізької ОВА Юрія Малашка, 19 ворожих БпЛА атакували Запорізьку область, а саме: Залізничне, Малу Токмачку, Малинівку, Роботине, Новожарівку, Щербаки та Новоданилівку. Окрім цього, 88 артобстрілів прийшлися по території Гуляйполя, Оріхова, Левадного, Чарівного, Лугівського, Білогір’я, Преображенки, Степового, Плавнів, Кам’янського та інших населених пунктів на лінії вогню. Внаслідок удару військовослужбовців РФ пошкоджено житловий будинок. Мирні жителі не постраждали.

Як повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, над Миколаївщиною вночі знищено два ворожі БпЛА Shahed-131/136.

За повідомленням Хмельницької ОВА, над Хмельниччиною знищено один “шахед”.

Інформації по кількості збитих “шахедів” над іншими областями наразі немає.

Читайте також:
Росіяни випустили по Україні 14 шахедів – ППО знищила всі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна