Невдалий бойовий дебют: у британській розвідці заявляють про величезні втрати нової дивізії РФ біля Кринок

Невдалі спроби російських окупантів вибити українських захисників з плацдарму біля села Кринки Херсонської області на східному березі Дніпра закінчились для їхньої нової дивізії величезними втратами.

Про це йдеться у свіжому огляді Міноборони Британії 14 грудня.

Як повідомляє британська розвідка, на початку грудня 2023 року новосформована 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія ВДВ РФ, з високою ймовірністю, зазнала “надзвичайно великих” втрат та не виконала поставлених завдань під час свого бойового дебюту на Херсонщині.

За словами аналітиків, дивізію погано підтримували авіація та артилерія, тоді як багато військовослужбовців, найімовірніше, були недосвідченими.

“Після інциденту російські “воєнкори” закликали командувача оперативно-тактичного угруповання “Днєпр”, генерал-полковника Михайла Теплинського подати у відставку. Це удар по репутації Теплинського як “одного з найздібніших” російських польових командирів, який також є командувачем ВДВ, на війні проти України”, — йдеться в огляді британського відомства.

Читайте також:
Росіяни застосовують нову тактику біля Кринок, — DeepState

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна