Зеленський розповів, що сказав Орбану в Аргентині

Під час розмови з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном на інавгурації президента Аргентини Володимир Зеленський попросив його назвати хоча б одну причину, чому Україна не має бути в Євросоюзі.

Про це президент України розповів на спільній пресконференції з учасниками Саміту країн Північної Європи в Осло, повідомляє “Українська правда“,

“Я не можу сказати, що це була особливо чи навмисно спланована зустріч. У нас був діалог. Це правда”, – сказав Зеленський про свою розмову з Орбаном у Аргентині.

“Я думаю, що нам треба організувати конструктивну зустріч між нашими державами, бо ми маємо спільні кордони, ми сусіди і нам потрібно розмовляти.

Одна з дуже важливих тем, які порушив із ним, стосувалася саме того, що нам потрібно розмовляти, потрібно розв’язувати проблеми. Саме тому нам просто потрібно зустрітися. Я показував йому своє позитивне ставлення до цієї ідеї”, – зазначив Зеленський.

За словами президента, він дав зрозуміти Орбану, що той не має жодної причини блокувати членство України в Європейському Союзі.

“Я попросив його назвати мені хоча б одну причину. Не три, не п’ять, не десять, а лише одну причину, і я чекаю відповіді“, – зазначив Зеленський.

Також на пресконференції в Осло він наголосив, що якщо ЄС не затвердить рішення про початок переговорів про вступ з Україною через блокаду Угорщини, це означатиме, що вето на це рішення наклав безпосередньо президент РФ Володимир Путін.

Зеленський зазначив, що Україна зробила все, щоб не давати жодного шансу тій чи іншій державі блокувати початок перемовин, але “є блокування з боку Угорщини і це факт”.

“З нашого боку ми були дуже конструктивні, ми зробили все, абсолютно все, виконали всі рекомендації Єврокомісії, всі рекомендації наших партнерів, всі рекомендації щодо адаптації навіть тих законів, які пройшли висновки Венеційської комісії”, – сказав президент.

Він зазначив, що “тут питання тільки стійкості країн ЄС”. І дав зрозуміти, що відсутність позитивного результату на євросаміті стане перемогою Росії й покаже, що РФ може накладати вето на рішення ЄС.

“У цьому році у Росії не було жодної перемоги, вони не змогли нічого зробити. Вони не змогли окупувати жодного села… Але вони почали працювати з країнами не тільки Європи, з країнами на багатьох континентах і тиснути на них. І тому якщо не буде позитивного результату… це буде свідчити, що Путін наклав вето на це рішення”, – зауважив Зеленський.

Читайте також:
Орбан відповів лідерам угорських громад України: замість членства в ЄС має “іншу пропозицію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна