Данія надасть Україні військову допомогу ще на мільярд євро

Данія 14 грудня затвердить пакет військової допомоги для України на 7,5 мільярда данських крон – це  майже 1 мільярд євро, в який увійдуть танки, боєприпаси, безпілотники та інше обладнання.

Про це повідомила прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен під час саміту Україна — Північна Європа, інформує “Суспільне“.

“Ми перебуваємо у вирішальній точці війни. І ми повинні переконатися, що Україна має все необхідне для продовження своєї боротьби. Путін має знати, що він не може виграти цю війну. Ми твердо стоїмо на боці України”, — наголосила Фредеріксен.

Вона також зауважила, що “існує нагальна потреба в боєприпасах та деяких інших речах на полі бою в Україні зараз, коли зима починає показувати своє потворне обличчя”.

Президент Володимир Зеленський подякував Данії за участь у відновленні Миколаївщини і новий пакет допомоги. Він також провів двосторонні переговори з Фредеріксен.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре також оголосив про плани надати Україні додаткову допомогу для посилення протиповітряної оборони, фінансову підтримку для сфери охорони здоров’я й освіти, а також профінансувати нарощування виробництва боєприпасів.

Як писала “Новинарня“, 13 грудня Зеленський прибув до Норвегії з неоголошеним візитом для участі в саміті Північних країн. Він також провів спільну пресконференцію з лідерами Норвегії, Данії, Фінляндії та Ісландії.

Читайте також:
Норвегія надасть Україні додаткові системи ППО NASAMS та іншу гуманітарну допомогу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна