UNITED24 зібрала понад $500 млн для допомоги Україні

Сума зборів на державній фандрейзинговій платформі UNITED24 перевищила 500 мільйонів доларів.

Наразі платформу підтримують донори зі 110 країн та 24 амбасадори, повідомила пресслужба UNITED24 7 грудня.

Кошти надходили за п’ятьма напрямами: “Оборона”, “Медична допомога”, “Відбудова України”, “Освіта і наука”, “Гуманітарне розмінування”.

Завдяки партнерам та донорам платформи вдалося відбудувати вже 22 мости, зруйнованих через російську агресію. Також був закритий збір на 719 000 000 гривень для відновлення 18 житлових будинків у Київській області.

Завдяки амбасадорам UNITED24 — гурту “Imagine Dragons”, а також постійному партнеру платформи — мережі мультимаркетів “Аврора”, здійснилася мрія 15-річного Сашка, якого гурт зробив головним героєм свого кліпу на пісню “Crushed”.

Крім того, завдяки внескам донорів UNITED24 вдалося профінансувати будівництво першого в Україні Центру протимінної діяльності, де надаватимуть сертифіковану освіту мінерам, видаватимуть ліцензії на гуманітарне розмінування українським та іноземним компаніям.

“191 реанімобіль типу С та 13 броньованих евакуаційних авто, 659 генераторів для лікарень, а також 35 транспортних апаратів ШВЛ та 28 дитячих, 83 наркозно-дихальні апарати, 22 рентгенівські установки з С-аркою, 14 апаратів УЗД — це лише частина обладнання, придбаного для медичної галузі України. Також завдяки підтримці донорів відновили рентгенологічне відділення Чернігівської міської лікарні та Чернігівський медичний центр сучасної онкології”, – ідеться у повідомленні.

У межах зборів платформи на оборону були придбані 5 642 комплекти БПЛА, 36 морських дронів та 117 спеціальних автомобілів, 20 приладів нічого бачення та тепловізорів, 48 189 бронежилетів, 75 044 одиниці обмундирування та багато іншого. Створений завдяки пожертвам донорів перший у світі флот морських дронів — унікальний проєкт, який змінює доктрину ведення війни в морі та змушує росіян боятися за свої кораблі. 

Серед донорів платформи — люди зі 110 країн, а також компанії Uber, Bayer, Virgin Group, JYSK, Glovo, Cargill, Schneider Electric, Spotify, Pfizer, AstraZeneca, Visa, Люксоптика, фонд “Mecenat Servier”, авіакомпанія “SkyUp”, ювелірний бренд “Pandora”, Monobank, UKRSIBBANK, АВТ Баварія, фармацевтична компанія “ІнтерХім”, мережа аптек “АНЦ”, онлайн-платформа Grammarly, Національна збірна України з футболу, футбольні клуби “Шахтар” та “Динамо”, кіберспортсмени NAVI. 

Протягом 2023 року до команди амбасадорів платформи приєднались кантрі-співак Бред Пейслі, підприємець Річард Бренсон, філософ та економіст Френсіс Фукуяма, акторка Іванна Сахно, нобелівські лауреати Пол Нерс, Едвард Мозер та Мей-Бритт Мозер, британський актор Марк Стронг, футболіст Олександр Зінченко та шеф-кухар Хосе Андрес.  

Читайте також:
“Повернись живим” збирає кошти на “Гнів Пречистий” – підсилення сотні снайперів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна