Штат НАБУ збільшили на 300 осіб: рішення Верховної Ради для євроінтеграції

Верховна Рада збільшила штат Національного антикорупційного бюро України на 300 осіб. Це передбачено законом “Про НАБУ” щодо посилення інституційної спроможності Національного антикорупційного бюро України № 10203-1, який народні депутати ухвалили в цілому в п’ятницю, 8 грудня.

Про ухвалення відповідного закону повідомила народна депутатка Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Відповідно до ухваленого закону гранична чисельність центрального та територіальних управлінь НАБУ збільшується на 300 осіб (з 700 до 1000). У тому числі збільшується кількість начальницького складу з 500 до 750 осіб. НАБУ збільшить свою чисельність протягом 3 років, по 100 детективів щороку”, — зазначила Геращенко.

Як додав народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, закон також передбачає поетапне проведення конкурсу на заміщення додаткових вакантних посад: у 2024 році — на 100 посад; у 2025 році — на 100 посад; у 2026 році — на 100 посад.

За словами нардепів, ухвалення закону є вимогою Євросоюзу про посилення інституційної спроможності НАБУ та обовʼязковою передумовою для початку перемовин щодо вступу України до ЄС.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна